MSDS Datasheet
Isolatietip:

  • Bluedec kan goed tegen een stootje. Er kan overheen gelopenworden zonder het materiaal te beschadigen
  • Bluedec kan prima verdeelde druk belasting opnemen. De 10% rek grens onder druk ligt rond de 60 kPa. Dit maakt het een uitstekend isolatiemateriaal voor onder verwarmde vloeren.
  • Standard Bluedec doeken hebben een brandklasse C, geschikt voor vele toepassingen in de bouw. Heeft u een hoger brandklasse nodig? Neem dan contact op met ons.
  • Bluedec kan prima verdeelde druk belasting opnemen. De 10% rek grens onder druk ligt rond de 60 kPa. Dit maakt het een uitstekend isolatiemateriaal voor onder verwarmde vloeren.
  • 1 laag (10mm) van Bluedec aan de binnenkant van een dubbelsteensmuur zonder spouw kan het energieverlies door die muur bijna halveren

Wat is aerogel?

aerogelDe aerogel wordt door middel van een hoogwaardig technologisch  proces door verwerkt in een textielweefsel. Het weefsel wordt  geïmpregneerd met een silicium hydrogel. Onder superkritische  omstandigheden wordt de vloeistof verwijderd. Het proces resulteert in  een flexibele deken van aerogel. Als halffabrikaat laten wij het naar  Europa komen. Vervolgens ondergaat het product een aantal behandelingen  waardoor het niet stoft. Tevens resulteren de behandelingen in  verschillende cacheringsmogelijkheden. Hierdoor kunnen wij u de juiste  dekenkwaliteit aanbieden voor vele verschillende toepassingen.

De productie van aerogel vindt plaats door een normale  silicium-hydrogel (bekend van o.a. de korreltjes die vaak in  verpakkingen worden aangetroffen om de inhoud te beschermen tegen vocht)  onder hoge temperatuur en druk te brengen, totdat het de superkritische  fase bereikt : hierbij is er geen onderscheid meer tussen de vloeistof-  en gasfase van de stof. Vervolgens wordt de superkritische vloeistof  verwijderd : doordat de vloeistof superkritisch is, is er immers geen  gas-vloeistof interface meer waardoor er ook geen oppervlaktespanning  meer bestaat. Hierdoor kan de vloeistof worden verwijderd zonder dat de  polymeer-structuur van de gel wordt beschadigd. Wanneer de vloeistof weg  is, worden de ruimten tussen de polymeren opgevuld door lucht en het  resultaat is aerogel. Het materiaal is bovendien bijzonder sterk : het  kan tot 1500 keer zijn eigen gewicht dragen.

De fysische eigenschappen van silicium aerogel  kenmerken  zich o.a. door een gemiddelde dichtheid van 0,001 mg/cm3. Dit is de  laagste dichtheid die ooit voor een vaste stof is gemeten. De  temperatuur tolerantie ligt tussen de – 273 ºC tot 650 º (smeltpunt >  1200 ºC). De warmtegeleidingscoëfficiënt ligt op 0,011 W/m-K) bij 20  ºC. Dit is extreem laag. Daarmee is het dus een zéér effectief isolatiemateriaal.

aerogel nasa