MSDS Datasheet
Isolatietip:

  • Bluedec kan goed tegen een stootje. Er kan overheen gelopenworden zonder het materiaal te beschadigen
  • Bluedec kan prima verdeelde druk belasting opnemen. De 10% rek grens onder druk ligt rond de 60 kPa. Dit maakt het een uitstekend isolatiemateriaal voor onder verwarmde vloeren.
  • Standard Bluedec doeken hebben een brandklasse C, geschikt voor vele toepassingen in de bouw. Heeft u een hoger brandklasse nodig? Neem dan contact op met ons.
  • Bluedec kan prima verdeelde druk belasting opnemen. De 10% rek grens onder druk ligt rond de 60 kPa. Dit maakt het een uitstekend isolatiemateriaal voor onder verwarmde vloeren.
  • 1 laag (10mm) van Bluedec aan de binnenkant van een dubbelsteensmuur zonder spouw kan het energieverlies door die muur bijna halveren

Hellend dak

Hellend dak

bluedec® is toepasbaar zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde van een hellend dak.

Doordat bluedec® waterafstotend maar toch dampdoorlatend is, is het zeer goed toepasbaar direct onder de dakpannen. Ervan uitgaande dat het dakbeschot goed is, kan na verwijdering van de dakpannen, panlatten en tengels op eenvoudige wijze bluedec® aangebracht worden. Nieuwe (of de verwijderde) panlatten en tengels aanbrengen, de verwijderde pannen (als deze goed zijn)  terugleggen en u heeft een uitstekend geïsoleerd dak.

Hellend dakMeestal zullen loodslabben, windveren, goten e.d. niet aangepast hoeven te worden omdat het materiaal zo dun is en toch hele hoge isolatiewaarden geeft.
De binnenruimte tussen de balken en gordingen blijft in tact !

Bijkomend voordeel is dat er in huis geen "puinhoop" ontstaat en al uw spulletjes op z'n plaats kunnen blijven staan.

bluedec® aan de binnenzijde tussen de balken en gordingen is natuurlijk ook mogelijk. Hierbij zal niet de gehele ruimte moeten worden uitgevuld. Dus als u de balken / gordingen vanuit esthetisch oogpunt in tact wilt laten is dat geen probleem. Afwerking met gipsplaten of ander materiaal kan gewoon op de traditionele wijze plaatsvinden.

Ook op daken met zonnepanelen is bluedec® toepasbaar

 

 

 

 

Klik op de bovenstaande afbeeldingen om ze te vergroten.

Terug naar het overzicht

Details

Bekijk de tekeningen:
Gevelisolatie Tekening 1

Gevelisolatie Tekening 2