MSDS Datasheet
Isolatietip:

  • Bluedec kan goed tegen een stootje. Er kan overheen gelopenworden zonder het materiaal te beschadigen
  • Bluedec kan prima verdeelde druk belasting opnemen. De 10% rek grens onder druk ligt rond de 60 kPa. Dit maakt het een uitstekend isolatiemateriaal voor onder verwarmde vloeren.
  • Standard Bluedec doeken hebben een brandklasse C, geschikt voor vele toepassingen in de bouw. Heeft u een hoger brandklasse nodig? Neem dan contact op met ons.
  • Bluedec kan prima verdeelde druk belasting opnemen. De 10% rek grens onder druk ligt rond de 60 kPa. Dit maakt het een uitstekend isolatiemateriaal voor onder verwarmde vloeren.
  • 1 laag (10mm) van Bluedec aan de binnenkant van een dubbelsteensmuur zonder spouw kan het energieverlies door die muur bijna halveren

bluedec® is bruikbaar in zogenaamde metal-stud wanden. Voordeel is dat (tussen)wanden dunner worden. Anderzijds zullen de traditioneel te bouwen metal-stud wanden met vullingen van glaswol of steenwol, als scheidingswand een betere geluidsreductie leveren. Een combinatie van vullingen met glaswol en / of steenwol is mogelijk en resulteert in een hoogwaardige geluids-en thermisch isolerende (tussen)wandconstructie.
Binnenisolatie
bluedec® is een perfect product toepasbaar in een voorzetwand tegen bijvoorbeeld bestaande buitengevels. Op de gebruikelijke bouwwijze zal eerst een houten raamwerk gesteld worden en uitgevuld worden met isolatiematerialen.
Dit gaat ten koste van binnenruimte en is dus een extra investering of kost dus extra geld. Dat kunt u besparen!

Binnen isolatieMet bluedec® is het mogelijk om een relatief dun pakket samen te stellen dat aan alle eisen voldoet. Afhankelijk van de gewenste isolatiewaarden kan een pakket bluedec® worden samengesteld, voorzien van gipsplaat die op traditionele wijze kan worden afgewerkt,  en/of andere soorten beplating, staal, kunststof e.d., die als bouwelement toegepast kunnen worden. Dit bouwelement kan dan zonder spouwruimte tegen de bestaande (buiten) gevel worden geplaatst.

bluedec® is dampdoorlatend en waterafstotend.

Terug naar het overzicht

Details

Bekijk de tekening van:
Gevelisolatie Tekening 1